Saturday, September 2, 2017

Burleigh Head National Park, Queensland, Australia

Burleigh Head is a very small and busy National Park, keeping some ancient biotopes intact in the southern headland of Gold Coast south of Brisbane, Queensland, Australia. Here is ocean, surfers, stony and sandy beaches, rainforest, eucalyptys woods and an estuary. On a very small plot with even a road crossing.

Australian Pelican
The area is easy accessible and well

Området er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt for besøkende, inklusive parkeringsplass på både nordsiden og sørsiden. Det er mye folk i området på godt merkede stier gjennom krattskog ytterst mot havet og gjennom regnskogen lenger inn og på toppen.

Beaches and boulders towards the Pacific Ocean
Linken nedenfor gir en pekepinn om artsrikdommen i området, men det er ikke lett å oppdage mange av disse på et par korte turer gjennom området. Vi bodde bare 10 meter fra parkens grenser, og det er et rikt fugleliv i hele området, også utenfor parken!

Laughing Kookaburra
Er du på Gold Coast sør for Brisbane er denne parken absolutt verdt et besøk, men det er større og flottere parker både nordover langs kysten og innover i landet. Vi kan legge til at Burleigh Head er en liten landsby også, og at området er et strålende sted å bo under et opphold i området!

Looking southwards, over the Estuary bordering the Park.
Link til parkens hjemmesider, med linker for artslister:
http://www.nprsr.qld.gov.au/parks/burleigh-head/

King Parrot

Gray Goshawk chased by Currawongs

Looking north from the North Gate, towards Surfers Paradise and Gold Coast

Pied Cormorant

Surfers on the northside

Little Corella

Australian Brush-turkey

Silver Gull
Australian IbisNo comments:

Post a Comment